سیتروئن سی۳ (به انگلیسی: Citroën C3) یک خودروی سوپرمینی است که از سال ۲۰۰۲ بدین سو توسط شرکت سیتروئن عرضه میگردد. این خودرو جایگزین مدل سیتروئن سی۲ میباشد و در حال حاضر نسل سوم آن که از سال ۲۰۱۶ به بازار عرضه شده در حال عرضه است.در این مطلب از خصوصیت سیتروئن C3 و ردیاب سیتروئن سی۳ صحبت می کنیم.
این خودرو در حالت پنج در هاچبک عرضه میشود اما نسخه ای از نسل اول این خودرو به نام سی۳ پلوریل یک کانورتیبل دو در بود. نسخه هاچ بک سه دری هم از این خودرو با طراحی مشابه با نسل دوم سی۳ تحت نام دیاس۳ عرضه شد.
نسخه مینی ون این خودرو در ژوئیه ۲۰۰۸ معرفی و به نام سی۳ پیکاسو نامگذاری شد و در نمایشگاه خودروی پاریس در سال ۲۰۰۸ از آن پرده برداری شد. در آمریکای جنوبی، یک نسخه نسخه کراس اوور آن عرضه و سیتروئن C3 ایرکراس نامیده میشود و عرضه این خودرو محدود به بازار محلی میباشد. در اکتبر ۲۰۱۴، سی۳ به عنوان کارآمدترین سواری کوچک از نظر نشریه وات کار و مشترکاً با دیاس۳ انتخاب شد.
نسل اول (۲۰۰۲–۲۰۰۹) سیتروئن C3
پس از آن که ژان پیر پلوئه به عنوان مسوول اتاق طراحی سیتروئن در سال ۲۰۰۰ انتصاب شد، طراحی مدل سی۳ را به رهبری دوناتو کوکو، صمت دار سابق اتاق طراحی سیتروئن و طراح مدل سیتروئن سارا پیکاسو انجام داد.
نسل اول سی۳ در نمایشگاه فرانکفورت آلمان سال ۲۰۰۱ و همچنین نمایشگاه خودروی بولونیا ایتالیا در سال ۲۰۰۱ معرفی شد و در ژانویه سال ۲۰۰۲ تولید آن به عنوان یک هاچ بک پنج در آغاز شد. این خودرو با موتورهای بنزینی ۱٫۱، ۱٫۴ و ۱٫۶ لیتری و موتورهای دیزلی ۱٫۴ و ۱٫۶ لیتری عرضه میشد.
تقریباً تمام مدلها به استثنای مدل Stop & Start مجهز به جعبهدنده دستی پنج سرعته بودند، اما مدل استاپ استارت یک جعبهدنده پنج سرعته نیمه اتوماتیک سنسو درایو با تغییر مکانهای دست و پا و حالتهای دستی و اتوماتیک به بازار آمد.فقط نسخههای فول آپشن این خودرو بودند که با یک جعبهدنده ۴ سرعته اتوماتیک قابل سفارش بودند.
مطابق با سیاست گروه پیاسای، پلتفرم سی۳ برای خودروهای پژو ۱۰۰۷ و پژو ۲۰۷ مورد استفاده قرار گرفت. بسیاری از اجزای سی۳ همانند پژو ۲۰۶ هستند.
برخی از نسخههای سی۳ دارای یک سیستم استاپ استارت هستند که در مواقعی مثل ترافیک که موتور روشن ولی خودرو ساکن باشد، موتور را برای عدم اتلاف سوخت خاموش کرده و به محض لمس پدال گاز خودرو دوباره روشن میشود.
فیسلیفت سیتروئن سی۳
سی۳ در اکتبر سال ۲۰۰۵ یک فیسلیفت جزئی به همراه داشت که قسمت جلو آن یک سپر با زهوارههای همرنگ، کمتری از هوا دریافتی، شکاف ورودی هوا را در زیر مشبک رادیاتور ترتیب داده شده و یک سپر مجزا تشکیل است. عقب خودرو همچنین گوشههای خودرو مورد تجدیدنظر طراحان قرار گرفته و تفاوتش با مدلهای قبلی فلاپ بالای جا پلاکی و زهوارهها بود که به رنگ بدنه درآمده بودند
کابین خودرو اما یک داشبورد جدید با کیفیت بالا و همچنین جدیدتر و جدیدتر از خوشه ابزار پیشرفته ساخته شدهاست که اطلاعات راننده را به راحتی خواندن افزایش میدهد.
علاوه بر این، دستگاههای سبک خاکستری فلزی خاکستری در اطراف بخش مرکزی فیشی و دریچههای هوای داخل سالن به روز شده، همانطور که پانلهای در جلو و عقب طراحی شده بود. فرمان نیز بهبود یافتهاست به طوری که وزن با سرعت. سیتروئن همچنین یک موتور ۱٫۶ لیتری دیزلی HDi با توان ۱۱۰ اسب بخار ترمز (۸۲ کیلووات؛ ۱۱۰ اسب بخار متری) اضافه کردهاست. پلوریل نیز تغییرات داخلی مشابه دریافت کرد اما در غیر این صورت بدون تغییر بود.
نسل دوم (۲۰۰۹–۲۰۱۶) سیتروئن سی۳
تصاویری از نسل دوم سی۳ در ماه ژوئن ۲۰۰۹ در رسانهها منتشر شدو این خودرو در سپتامبر ۲۰۰۹ در نمایشگاه خودرو فرانکفورت به نمایش گذاشته شد.این طراحی جدید بدنه با یک پنجره شیشه ای ۱۰۸ درجه ای شبیه به برادر بزرگترش، سی۴ پیکاسو، که در همه نسخهها به جز مدل VT موجود است، طراحی شدهاست.
سی۳ جدید بر اساس مشخصات فنی مدل قبلی ساخته شدهاست و نیم نگاهی هم به سایر مدلهای سیتروئن و سی۳ قدیمی تر دارد، اگرچه که طویل تر و عریض تراز مدل قبلی است. چراغهای جلو، داشبورد، مکان مونتاژ و سایر اجزاء با دیاس۳ مشترک است.
در سی۳ جدید، یک ابزار ترکیبی از شمارهگیریهای آنالوگ در زیر یک مدل کابین مدل و یک صفحه نمایش دیجیتال برای کامپیوتر و سوخت است. سنسور دما در این خودرو (بر خلاف دیاس۳) وجود ندارد، اما یک چراغ قرمز و آبی برای نشان دادن دمای موتور به صورت آپشن وجود دارد. ضریب پسار این خودرو 0.307 Cd است.
از نظر موتوری، سری موتور PSA TU از ماشین قدیمی برای این خودرو به ارث رسیده، اما سیتروئن یک سری جدید از موتورهای بنزینی کوچک را که PSA Peugeot Citroën در مشارکت با BMW توسعه داده بود معرفی کرد. این موتور که پرنس نام داشت دارای دو شاسی شش سوپاپ ۱۶ سوپاپ، پمپ روغن و پمپ آب و فناوری ثبت اختراع و ثبت اختراع BMW است.
سری پرنس برای انتشار دیاکسید کربن کم و عملکرد خوب و اقتصادی طراحی شدهاند. اقتصادی با کنترل کروز استاندارد و محدودیت سرعت در مدلهای VTR +, Airdream + و Exclusive در دسترس است.
تمام نسخهها دارای یک استاندارد استاندارد «شاخص بهرهوری دنده» هستند که به صورت گرافیکی نشان میدهد چه وسیله ای باید در چه زمان و چه زمانی تغییر کند تا اقتصاد بهینه شود. آنها ۱٫۴ اسب بخار با قدرت ۹۵ اسب بخار و ۱٫۶ اسب بخار ۱۲۰ اسب بخار با انتشار گازهای گلخانه ای کم و همچنین موتورهای دیزلی جدید که همه با انتشار دیاکسید کربن کمتر از 120g / km است، به همراه یک مدل Airdream + با 99g / km با استفاده از جدید 1.6 HDI موتور ۹۰ اسب بخار ترمز (۶۷ کیلووات؛ ۹۱ اسب بخار متری).
سی۳ جدید در نمایشگاه فرانکفورت در سپتامبر ۲۰۰۹ ارائه شد. این خودرو در نوامبر ۲۰۰۹ به عنوان مدل ۲۰۱۰ راه اندازی شد. در سراسر اروپا، شعار تبلیغاتی به نام “Visiospace” شناخته شده بود، بازی بر روی شایستگی شیشه جلو بزرگ و دید کلی بهبود یافته.
فیسلیفت سیتروئن سی۳
در نمایشگاه خودروی ژنو در مارس ۲۰۱۳، سی۳ هاچبک در حالی که دچار فیسلیفتی در نمای خارجی و داخلی و موتورهای جدید شده بود، معرفی شد. سی۳ فیسلیفت مجهز به چراغهای دی لایت و الئیدی و شاروندههای بروز شده در جلو و سپر جدید و خط کرومی زیر صندوق هم در پشت تغییرات نسخه فیسلیفت را شامل میشوند.
نسل سوم (۲۰۱۶–امروز) سیتروئن سی۳
تصاویر رسمی سی۳ جدید در تاریخ ۲۹ ژوئن ۲۰۱۶ به اینترنت درز کرد. سی۳ از نظر طراحی به سیتروئن سی۴ پیکاسو و سیتروئن سی۴ گرند پیکاسو بسیار شبیه است و به مانند مدل سیتروئن سی۴ کاکتوس از Airbump جانبی بهره میبرد اما برخلاف سی۴ کاکتوس مدلهای بدون Airbump آن هم به بازار عرضه میشوند.
این خودرو با ۹ رنگ برای بدنه و ۳ رنگ برای سقف ارائه میشوند، ترمزهای فانوس چراغ، آینههای جانبی و Airbump عرضه میشود. سیتروئن ادعا میکند که این خودرو در مجموع دارای ۳۶ ترکیب رنگ مختلف عرضه میشود.
ایران سیتروئن C3
پس از عقد قرارداد برجام و در پی آن لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران زمینهساز بازگشت بسیاری از برندهای مطرح خودروسازی از جمله پژو و سیتروئن شد. شرکت سیتروئن پس از احداث شرکت سایپا سیتروئن با شراکت شرکت سایپا آغاز به مونتاژ خودروهای مدرن خود کرد و قرعه به نام سی۳ افتاد که تولیدی نخست سایپا سیتروئن باشد. تولید این خودرو از زمستان سال ۱۳۹۶ آغاز شد.اما در ادامه و فاز جدید تحریمها باعث شد که همه شرکتهای خارجی از ایران کوچ کنند. سیتروئن هم از این قاعده مستثنی نبود. خروج ناگهانی سیتروئن از بازار ایران باعث شد که تحویل سی۳های پیش فروش به هم بریزد و همراه با اعتراضات و حواشی باشد و نیز گرانی دلار مزید بر علت و ایجاد مشکلاتی برای شرکت و بدعهدیهایی برای خریداران گردید؛ و این عوامل باعث شد تا سایپا قیمت سی۳ را برای مشتریان بسیار گران حساب کند.
ردیاب چیست و چه کاربردی دارد؟
ردیابها وسایل الکترونیکی کوچکی هستند که با یک عدد سیم کارت فعال شده و به کمک آن میتوانید از محل خودرو خود آگاه شوید. این وسیله مشابه جی پی اس خودرو اما بسیار کاربردی تر بوده است و در سایز کوچک طراحی و ساخته میشوند. این وسیله در بخشهای مختلف خودرو از جمله درب، سقف، داخل داشبورد و محلهای دیگر قرار میگیرند. برخی ردیابها به وسیله سیم کشی متصل شده و برخی دیگر نیز به صورت بیسیم هستند. این وسیله به صورتهای مختلف تنظیم شده و میتواند با هر بار باز شدن درب خودرو به صاحب خودرو هشدار دهد.
برای نصب ردیاب سیتروئن سی۳ باید یک عدد سیم کارت بر روی آن نصب شود. ردیاب پیکاپ فوتون را به برق خودرو وصل کرده تا فعال شود. از این طریق در هر لحظه موقعیت جغرافیایی خودرو را برای صاحب خودرو ارسال میکند. صاحب خودرو در هر لحظه به صورت آنلاین خودرو خود را ردیابی میکند.
جی پی اس آکیتا بهترین سیتروئن C3
شرکت ردیاب خودرو آکیتا یکی از شرکتهای بسیار معتبر در زمینه تولید بهترین ردیاب خودرو است. این شرکت در سال 1396 آغاز به کار کرده و در زمینه تولید انواع ردیابها و خدمات ردیابی خودرو، ردیاب موتور سیکلت، ردیاب انسان و ناوگان حمل و نقل فعالیت میکند. همچنین این شرکت با پشتیبانی حرفهای و سخت افزار های بسیار با کیفیت در خدمت مشتریان گرامی میباشد. ردیاب آکیتا از بهترین و کاربردیترین ردیابهای موجود در بازار میباشد. مهمترین مزیتهای این ردیاب در ادامه معرفی شدهاند:
- ردیابهای خودرو آکیتا برای انواع خودرو ایرانی و خارجی، موتورسیکلت، کامیون و اتوبوس مورد استفاده قرار میگیرند.
- ردیاب سیتروئن سی۳ آکیتا دارای امکانات بسیار عالی بوده و از اپلیکیشنهای اندروید، iOS و نسخه تحت وب پشتیبانی می کند. از این رو انتخابی بسیار مناسب برای شما میباشد.
- تمام امکانات ردیاب سیتروئن C3 و بخشهای مختلف دستگاه تستهای متعددی را پشت سر گذاشته و تاییدیههای لازم از جمله تاییدیه سازمان تنظیمات مقررات و ارتباطات رادیویی را دریافت کردهاند.
- این دستگاه برای اولین بار در ایران از چهار روش GPS، GLONASS، BeiDou و COMPASS برای ردیاب سیتروئن سی۳ مورد نظر شما استفاده میکند.
- استفاده از تراشه شرکت مدیاتک که به صورت اختصاصی برای این ردیابها طراحی شده، باتری 300 میلی آمپری و روش ذخیره نیروی خاص استفاده شده در این دستگاه، پایداری دستگاه را به شدت افزایش داده است.برای ماشین هایی که از ردیاب سیتروئن سی۳ استفاده می کنند.
آکیتا با بهره مندی از دانش و تخصص جوانان ایرانی و با در کنار هم قرار دادن سخت افزار، نرم افزار و طراحی بسیار پیشرفته محصولی کاملا کاربردی و با کیفیت تولید کرده و رضایت کاربران خود را جلب کند. با خرید ردیاب آکیتا و نصب آن بر روی ردیاب سیتروئن سی۳خود نگرانی بابت سرقت آن نداشته باشید. همچنین با استفاده از بخش دموی ردیاب آکیتا قبل از خرید امکانات آکیتا را تست کنید. می توانید در صورت هر گونه سوال با تیم پشتیبانی آکیتا در ارتباط باشید. برای گرفتن نمایندگی بر روی اینجا کلیک کنید.
وبلاگ مارا دنبال کنید.
مطلب قبل هم از دست ندهید.