سیستم های موقعیت یابی جهانی که از آن ها با نام جی پی اس نیز یاد می شود، شبکه های ناوبری بر اساس سیستم ماهواره می باشند که اطلاعات زمانی و مکانی مربوط به هر نقطه موجود بر کره زمین را، به گیرنده جی پی اس مربوطه ارائه می نمایند. جی پی اس نقش مهمی را در سرویس ردیابی آنی و لحظه ای بر عهده دارد. سرویسی که این جا در ردیاب جی پی اس آکیتا، به منظور ارسال هشدار های فوری شامل اطلاعات موقعیت مکانی به تلفن همراه، تبلت و یا رایانه شما، مورد استفاده قرار می گیرد. با فراهم آمدن امکان دسترسی آسان عموم به چنین فناوری جی پی اس پیشرفته ای، ممکن است این سوال در ذهنتان نقش ببندد که نقطه آغازین شکل گیری تمامی این ها کجا بوده و تاریخچه جی پی اس چه می باشد؟ در اینجا خلاصه ای از چگونگی راهیابی این سیستم از دنیای کاربری های نظامی به کاربری افراد و تجارت ها و به طور کلی تاریخچه جی پی اس را تشریح نموده ایم.
توسعه و راه اندازی
جی پی اس نخستین بار در اوایل دهه 1960 میلادی در ایالات متحده آمریکا به عنوان نوعی آزمایش ناوبری ماهواره ای جهت نظارت بر زیردریایی های حامل موشک های نظامی پا به عرصه نهاد. با اثبات موفقیت آمیز بودن نتیجه آزمایش مذکور، ماهواره ها توانستند تنها در عرض چند دقیقه، موقعیت مکانی دقیق زیردریایی ها را ارائه نمایند. در سال 1978 ، وزارت دفاع تصمیم گرفت با راه اندازی یک شبکه جدید شامل 24 ماهواره به منظور پشتیبانی از سیستم ناوبری پیشرفته تری، این فناوری را یک پله ارتقا بخشد. به دلیل توسعه نرم افزاری به نام دسترسی گزینشی (Selective Availability) تقریباً بیست سال، فقط ارتش قادر به دستیابی و استفاده از سرویس جی پی اس بود. دسترسی انتخابی یا گزینشی بدین معنی که ایالات متحده به واسطه نگرانی های موجود در زمینه امنیت ملی، می توانست به صورت گزینشی، دسترسی به سیستم جی پی اس را منع و محدود نماید. با این حال، در مه ماه سال ۲۰۰۰ به دستور رئیس جمهور وقت بیل کلینتون، دولت ایالات متحده تصمیمی مبنی بر متوقف نمودن سرویس دسترسی انتخابی و عرضه جی پی اس در سطح جهانی برای کاربران معمولی و تجاری، اتخاذ نمود. هنوز هم جی پی اس به عنوان منبعی ملی در زمینه ناوبری، به طور کامل متعلق به دولت ایالات متحده آمریکا بوده و توسط آن ها اداره می شود، اما مردم نیز قادرند برای ردیابی و کسب اطلاعات داده ها به صورت دلخواه از آن استفاده نمایند. کشور چین نیز در حال حاضر سیستم ماهواره ای جی پی اس مختص خود را در ماه مه ۲۰۲۰ راه اندازی کرد. این سیستم با سیستم ماهواره ای جدید روسیه به نام گلوناس (GLONASS)، که در دسامبر سال 2019 راه اندازی شده است، رقابت می کند.ردیاب های آکیتا نیز از تمام این سیستم های ماهواره ای استفاده می کنند.
از تاریخچه جی پی اس تا GPS در دنیای امروز
در حال حاضر، جی پی اس برای اهداف متنوعی به کار گرفته می شود، از جمله: آمد و شد های هوایی، ناوبری اتومبیل،ردیاب خودرو، برنامه و اپلیکیشن های مرتبط با آب و هوا و علوم و خدمات از راه دور رایانه و تلفن همراه. طیف گسترده ای از مشاغل نیز از جمله شرکت های ساختمانی، خدمات تاکسیرانی، نمایندگی های فروش اتومبیل، خدمات باربری و اسباب کشی، شرکت های خدمات نظافتی و مشاغل فعال در امر محوطه سازی در انجام امور خود از جی پی اس بهره می برند. تجارت های مذکور، به منظور بهبود امور نظارت بر ناوگان و کارمندان خود و همچنین جهت بهینه سازی مقدار زمان، هزینه و انرژی صرف شده، از تکنولوژی جی پی اس استفاده می نمایند. افراد نیز بیشتر برای مصارف شخصی مانند ردیابی دارایی ها، وسیله نقلیه، اموال ارزشمند یا عزیزان و نزدیکان خود از جی پی اس بهره می برند. این تکنولوژی می تواند به شما در راستای یافتن موقعیت مکانی اتومبیل یا اموال خود و یا زیر نظر گرفتن محل اقامت یکی از اقوام سالخورده که به تنهایی زندگی کرده و یا اغلب به مسافرت می رود، و یا حتی پی بردن به یک خیانت خانوادگی یاری رساند.
آینده جی پی اس
مجموعه جدیدی از ماهواره ها تحت عنوان جی پی اس ۳ (GPS III) قرار است در سال 2025 راه اندازی و به فضا پرتاب شوند. این ماهواره ها ارائه کننده فناوری جی پی اس پیشرفته تری می باشند که قادر است در دریافت و دقت بهتر در مناطق پرجمعیت تر نیز مفید واقع شود. این شبکه همچنین به بهبود عملیات ناوبری در فضا و ارائه اطلاعات موقعیت مکانی و جهت یابی برای سفرهایی که به اندازه کره ماه و یا حتی مریخ از ما فاصله دارند، یاری خواهد رساند. اگرچه انتظار می رود این فناوری نوظهور جی پی اس بسیار پیشرفته باشد، اما با این حال کاربری آن فقط به استفاده های ارتش یا ناسا محدود نخواهد بود، بنابراین افراد و مشاغل نیز می توانند آن را در اختیار داشته و از آن بهره گیرند. چنین پیشرفت هایی با این حد از دقت بالای جی پی اس، راه را برای گسترش و ترویج بیشتر اتومبیل های بدون راننده نیز هموار ساخته و به وسایل نقلیه این امکان را می دهد تا بصورت ذاتی تشخیص دهند که کجا و کدام مسیرها را طی نموده تا با سوانح رانندگی و تصادفات و ترافیک روبرو نشوند و در محدوده سرعت مجاز برانند.
نحوه استفاده ما از جی پی اس در آکیتا
ما در مجموعه جی پی اس آکیتا، به منظور همگام شدن با دنیای همیشه در حال تغییر و نوآورانه جی پی اس، دائماً در حال به روزرسانی پلتفرم کاربری خود می باشیم. علاوه بر هشدارهای مکان که به صورت همزمان و مستقیم در قالب متن و داده های مکانی از پلتفرم به تلفن همراه هوشمند، تبلت یا رایانه شما فرستاده می شود، قادرید به منظور اطلاع یابی از ورود و خروج ردیاب خود به مکانی مشخص، هشدار هایی ایجاد نمایید. این فناوری به عنوان دیواره جغرافیایی شناخته می شود و می توانید با مراجعه به راهنمای کاربردی دیواره جغرافیایی ما نیز اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید. همچنین بستر های نرم افزاری ما به شما امکان می دهد چندین ردیاب را به طور همزمان از طریق بخش گزیده اخبار و نقشه، تحت نظر بگیرید. با استفاده از این قابلیت، می توانید رابطه بین موقعیت های مکانی مورد نظر خود را نیز بیابید. همچنین قادرید در نقشه گوگل (Google Map)، علاوه بر موقعیت جغرافیایی، نمای خیابان ها و مکان های محلی اطراف ردیاب خود را نیز مشاهده نمایید. گزارش های ما نیز منحصرا در این امر مفید واقع می شوند. می توانید برای تجزیه و تحلیل بیشتر و بایگانی داده ها و اطلاعات همراه با ذکر تاریخ ردیابی، از آن ها یک خروجی صادر نمایید.