BeiDou: جدیدترین نسخه چینی جی پی اس - ردیاب آکیتا | خرید ردیاب ماشین | بهترین ردیاب ماشین

BeiDou چیست؟

BeiDou سیستم موقعیت یابی جهانی کشور چین بوده که توسعه آن در تابستان سال 2020 تکمیل شده است. آخرین ماهواره این سیستم در 23 ژوئن سال 2020 از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ واقع در ایالت سیچوان به فضا پرتاب شد. عملیات مذکور، یکی از نقاط عطف تاریخ کشور چین به شمار آمده و این پرتاب، با اختصاص دادن میلیون ها بیننده به خود، به پخش زنده درآمد. می توانید تمامی پروسه راه اندازی و پرتاب را در کانال یوتیوب سای نیوز (YouTube Video SciNews) مشاهده نمایید.

مشابه سایر سیستم های موجود GNSS در روسیه، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، از BeiDou نیز به منظور برقراری ارتباط با دستگاه های موجود بر روی کره زمین استفاده می شود. ممکن است چین در پیوستن به این رقابت فضایی تاخیر داشته باشد، اما BeiDou به عنوان یکی از سیستم های GNSS بسیار تحسین برانگیز بوده و نه تنها برای میلیون ها شهروند چینی، بلکه به سایر کشور ها مانند تایلند نیز ارائه کننده خدمات موقعیت یابی مکانی می باشد.

تاریخچه BeiDou

مراتب توسعه سیستم BeiDou از سال 1994 آغاز شده و در سال 1996 به بخشی اساسی از برنامه های هوا و فضایی چین تبدیل شد. به منظور مطالعه بیشتر در زمینه چگونگی روند تکامل فناوری جی پی اس، به مقاله ما درباره تاریخچه جی پی اس مراجعه نمایید. از آن پس، داشتن یک سیستم GNSS مخصوص به هر کشور، برای کشور چین و سایر جوامع موجود در سطح جهان، به امری مهم مبدل گشته است. اولین ماهواره های فضایی BeiDou ، در سال 2000 راه اندازی شدند. اگرچه امر ساخت و توسعه سیستم BeiDou توسط  کشور چین، در پاسخ به سیستم نظارتی تکنولوژی جی پی اس ایالات متحده آمریکا صورت گرفت، با این حال ایالات متحده همیشه در زمره حامیان توسعه سرویس BeiDou قرار داشته است. در سال 2017، دو کشور توافق نامه ای را با نام محاوره همکاری مدنی GNSS ایالات متحده و چین تنظیم نمودند، با مضمون این که دو سیستم مذکور قادرند فرکانس های موجود در سرویس خود را به اشتراک گذاشته و اطلاعات را از طریق یک پهنای باند مخابره کنند. مهمترین کاربرد سیستم های GNSS، بکارگیری آن در مصارف ارتشی نیست، بلکه بخش های عظیمی از اقتصاد جهانی، به منظور پیشبرد امور ناوبری و تدارکاتی به GNSS متکی می باشند. با دستیابی به توافق نامه مذکور، ایالات متحده و چین مهر تاییدی بر نیاز متقابل خود به سیستم های GNSS اختصاصی و کاربردی زده و توافق نمودند که فعلاً با یکدیگر از در صلح وارد شوند.

مقایسه سیستم های BeiDou، جی پی اس، گلوناس و گالیله با یکدیگر

BeiDou و جی پی اس، تنها سیستم های رقابتی موجود در سرویس GNSS نیستند. گلوناس و گالیله که به ترتیب متعلق به کشور های روسیه و اتحادیه اروپا می باشند نیز تقریباً از زمان شروع کار جی پی اس، مورد استفاده قرار گرفته اند. مراتب توسعه سیستم گلوناس، توسط اتحاد جماهیر شوروی در سال 1976 آغاز شد. در حال حاضر 24 ماهواره مختص گلوناس و 30 ماهواره در اختیار سیستم گالیله قرار داشته که ارائه کننده اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی در سطح جهانی (نه فقط در روسیه یا اروپا) می باشند. گالیله به دلیل استفاده از برنامه SA (در دسترس بودن انتخابی، Selective Availability) نسبت به جی پی اس، اطلاعات دقیق تری را به کاربران خود ارائه می نماید، همچنین توسط این برنامه، امکان تغییر دلخواه سیگنال های جی پی اس را به صورت جزئی برای ایالات متحده فراهم می آورد. گلوناس نیز عرضه کننده مزایای دیگری از قبیل ارائه دقت بهتر در عرض های جغرافیایی زیاد (نواحی نزدیک به قطب های شمال و جنوب) به دلیل زاویه قرارگیری ماهواره، می باشد. بنابر دلایل ذکر شده، گلوناس و گالیله نیز مکملی برای سیستم جی پی اس به شمار می آیند. سیستمی که در حال حاضر ارائه کننده بهترین پوشش برای اکثر مردم دنیا محسوب می شود. با وجود رقابت تنگاتنگی که بین این ۴ سیستم GNSS قابل مشاهده است، انتخاب نهایی مناسب ترین گزینه جهت استفاده مختص هر کاربر،‌ به عواملی فراتر از ملیت آن ها بستگی دارد. موقعیت مکانی کاربر روی زمین و تصمیم او مبنی بر چگونگی اعمال داده های مکانی نیز نقش مهمی را ایفا می نمایند.

آینده BeiDou

BeiDou از یک لحاظ با سایر سیستم های GNSS تفاوت چشمگیری دارد: ارتباطات دو طرفه. برخلاف ماهواره های گالیله، جی پی اس و گلوناس، ماهواره های BeiDou قادرند اطلاعات (از جمله پیام های متنی) را از دستگاه های متصل به خود، که حدودا دربرگیرنده 20٪ تمامی تلفن های همراه چینی می باشد، دریافت نمایند. از منظر برخی کارشناسان، این قابلیت یک مشکل امنیتی به شمار می آید، چرا که قاعدتا ممکن است بدافزار ها یا سایر اطلاعات نادرست نیز بر روی ماهواره ها بارگذاری شوند (اگرچه قابلیت امکان پذیری این دیدگاه هنوز به اثبات نرسیده است.). مسئله دیگری که موجبات نگرانی را فراهم آورده، افشای اطلاعات کاربران BeiDou به دولت چین، توسط دستگاه های مورد استفاده آن ها می باشد. این امر طبق باورهای شهروندان ایالات متحده، از جمله اقداماتی به شمار رفته که از طریق آن، توسط تکنولوژی حریم خصوصی افراد مورد تجاوز قرار می گیرد. با این حال، تمامی تلفن های همراه موجود در ایالات متحده، اتحادیه اروپا و روسیه نیز قابل ردیابی بوده چرا که این دستگاه ها دائما در حال مخابره اطلاعات با برج های مربوطه می باشند. به همین دلیل اگر به اشتراک گذاری اطلاعات موقعیت مکانی شما، جزو نگرانی هایتان به شمار می آید ، بهتر است فارغ از اینکه در کدام نقطه از جهان قرار دارید، گوشی همراه خود را در جیبتان به همراه نداشته باشید (یا از هرگونه دستگاه قابل اتصال به GNSS مانند خودرو های مجهز به سیستم ناوبری و یا یک رایانه و… استفاده نمایید.). چین مدعی است که قابلیت ارتباط دو طرفه در موقعیت های اضطراری و اورژانسی، امکان مخابره اطلاعات موقعیت های مکانی دو طرف را فراهم نموده و به محض راه افتادن نیروی کمکی، پیامی به کاربر ارسال می نماید. قابلیت هایی مشابه در زمینه جستجو و نجات توسط سیستم گالیله نیز قابل دستیابی است.

هر چهار سیستم GNSS مذکور، مطابق با مجموعه ای از سیاست های جهانی در عین همکاری با هم، به رقابت با یکدیگر نیز می پردازند. تنها امری که می توان با قطعیت بیان نمود، پیشرفت مداوم این چهار سیستم در پاسخ به تقاضای ارائه تکنولوژی های بهتر ناوبری، در سراسر جهان می باشد. درآینده ای نزدیک، قابلیت ارائه داده های دقیق تر و توانایی های پیشرفته تری در این زمینه در دسترس اکثر ساکنان کره زمین قرار خواهد گرفت. تنها سوال باقیمانده این است که چه کسی زودتر به خط پایان رسیده و پیروز میدان خواهد بود.

یکی از کاربردهای جی پی اس ردیاب خودروها می باشند. ردیاب های اکیتا با استفاده از این روش امنیت خودروی شما را تضمین می کند. برای خرید آنلاین بهترین ردیاب و یا کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

چگونه جی پی اس ناوگان، ایمنی جاده را برای ناوگان شما بهبود می بخشد؟
جی آی اس (GIS) چیست؟