پورت او بی دی OBD چیست؟ | ردیاب با پورت OBD آکیتا | خرید ردیاب خودرو | خرید ترکر

پورت های او بی دی در امر استخراج اطلاعات مربوط به وسیله نقلیه شما، مانند میزان سرعت، مسافت پیموده شده و مشکلات مکانیکی آن نقش مهمی را ایفا می کنند. اما فواید استفاده از این تکنولوژی فراتر از رفع مشکلات است. در اینجا به چندین پرسش متداول بیان شده توسط صاحبان مشاغل و افرادی که همگی به کسب اطلاعات بیشتری در مورد پورت های او بی دی (OBD port) و نحوه کاربرد آن ها علاقه مند هستند، پاسخ داده ایم.

پورت او بی دی (OBD port) چیست و او بی دی کوتاه شده و مخفف چه عبارتی می باشد؟

او بی دی مخفف عبارت عیب یاب درونی (OBD، on-board diagnostics) است که به قابلیت عیب یابی سرخود و درونی یک وسیله نقلیه اشاره دارد. درگاه اصلی ای که وظیفه دریافت و انتقال این اطلاعات را از سیستم های فرعی خودرو بر عهده دارد، پورت او بی دی نامیده می شود. در اوایل دهه 1980، پورت های او بی دی به عنوان نسخه ای از کامپیوترهای داخلی اتومبیل پا به عرصه نهادند.

تفاوت بین یک دیاگ و آداپتور های او بی دی چیست؟

دیاگ و آداپتور های او بی دی تقریباً همگی یک وسیله مشابه هستند. همه آنها به منظور خواندن کدهای مربوطه به مشکلات عیب یابی که توسط خود پورت او بی دی دریافت و انتقال داده می شود، به کار می روند. این خوانشگر ها و آداپتورها مستقیماً به پورت متصل می شوند. داخل سوکت الکتریکی، پین های مختلفی قرار داشته که وظیفه استخراج اطلاعات را بر عهده دارند. برخی از آنها از قابلیت های برجسته تری، مانند داشتن یک صفحه نمایش LED برای ارائه بروزرسانی ها، برخوردار می باشند، در حالی که دستگاه های دیگر این بروزرسانی ها را از طریق یک دستگاه تلفن همراه یا رایانه به نمایش در می آوردند.

کاربرد پورت های او بی دی (OBD port)  چیست؟

پورت های او بی دی به منظور جمع آوری طیف متفاوتی از اطلاعات مربوط به وسایل نقلیه، مورد استفاده قرار می گیرند. در زمینه امور تشخیصی و عیب یابی، قادرند بر میزان آلایندگی، مشکلات موتور، خرابی های مدار،نشتی های اگزوز ، شیرهای معیوب و بسیاری موارد دیگر نظارت داشته باشند. افراد و مشاغل نیز ممکن است به دلایل دیگری مانند استخراج اطلاعات مربوط به ردیابی و موقعیت مکانی، وضعیت احتراق و سوخت و میزان سرعت، از یک پورت او بی دی استفاده نمایند. جهت حصول اهداف مذکور، جفت کردن آن، به ویژه با یک دستگاه جی پی اس که از قابلیت اتصال به پورت نیز برخوردار است، مفید واقع می شود. ردیاب جی پی اس (OBD port)  مخصوص وسایل نقلیه، می تواند به وسیله یک پورت او بی دی،‌ برای فراهم آوردن امکان دستیابی مشاغل به اطلاعات ردیابی مربوط به ناوگان اتومبیل خود مانند تاکسی ها یا کامیون ها و یا به منظور کسب اطلاعاتی مشابه توسط افراد عادی، از وسیله نقلیه ای که مورد استفاده عزیزانشان و یا یک راننده نوجوان است، مورد استفاده قرار گیرد.

پورت OBD در کدام قسمت قرار دارد؟

به طور معمول یک درگاه او بی دی، داخل قسمت زیرین فرمان اتومبیل، یا در بخشی از داشبورد خودرو قرار دارد. همچنین می تواند در زیر محفظه دستکش سمت مسافر یا کنسول مرکزی نیز نصب شده باشد. محل قرارگیری این درگاه ها، بسته به نوع و مدل وسیله نقلیه شما ممکن است، تغییر نماید. بنابراین اگر در یافتن آن با مشکلی مواجه شدید، حتماً از دفترچه راهنمای اتومبیلتان کمک گرفته و یا به نمایندگی یا مکانیک اتومبیل خود مراجعه نمایید.

چگونه می توانم داده های آنی را از طریق پورت او بی دی (OBD port) مشاهده نمایم؟

استخراج و مشاهده داده های غیر تشخیصی به صورت زنده و آنی، از طریق پورت او بی دی، عملی بسیار ساده است. اگر از یک پورت او بی دی به همراه یک آداپتور، کد خوان یا اسکنر استفاده می کنید، معمولاً برنامه یا نرم افزاری به منظور دریافت و انتقال اطلاعات پس از متصل کردن دستگاه، با آن جفت سازی شده است. جهت نصب و یا فعال سازی ردیاب جی پی اس بلند مدت او بی دی مختص وسایل نقلیه به منظور بازیابی داده ها، نیازی به مراجعه به یک تکنسین خودرو ندارید. به محض دریافت ردیابتان، محل قرارگیری پورت او بی دی خود را یافته و آن را متصل کنید، سپس از طریق نرم افزار ردیاب OBD ، به فعال سازی آن اقدام نمایید.

از این طریق قادرید تنظیمات مورد نظر خود را نیز پیکربندی کنید. همچنین می توانید موقعیت مکانی و نقاط شروع و پایان حرکت دستگاه را تحت نظر گرفته و یا حتی حول یک محدوده مشخص، مرزبندی هایی را تعیین نموده تا از ورود و خروج های صورت گرفته توسط وسیله نقلیه از ناحیه مورد نظر خود، مطلع شوید. بررسی وضعیت سرعت و استارت و احتراق سوخت خودرو نیز قابل دسترسی می باشد. این امر برای حصول اطمینان از رسیدن عزیزی با خیال آسوده و به موقع به مکان مورد نظرش و یا اطلاع از وضعیت روشن و خاموش بودن اتومبیل، ایده آل است. ردیاب جی پی اس او بی دی  دستگاهی چند منظوره و همه فن حریف می باشد. جهت استفاده از دستگاه مذکور برای چند وسیله نقلیه، تنها کافیست آن را به راحتی از پورت جدا کرده و دوباره به درگاه مورد نظر خود متصل نمایید. همچنین نیازی به نگرانی در رابطه با ماندگاری باتری آن نیست، چرا که ردیاب، نیروی مورد نیاز خود را مستقیماً از وسیله نقلیه شما تامین می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

گالیله: سیستم ناوبری جهانی پیشرفته اروپا
چگونه جی پی اس ناوگان، ایمنی جاده را برای ناوگان شما بهبود می بخشد؟